Followers

31 October 2011

Nak Menang huhu..!

sebelum tu tengok tajuk Scha dah macam ape jekan
hahaha...
contest pertama yang Scha join...


rakan Scha Siti Nurazlinda yang perkenalkan contest ni dekat Scha...Scha sebenarnya Scha x tau nak mulakan entri Scha ni tapi Scha teruskan dengan gambar jelah...
gambar2 nie mybe x bape best bg korg...tp Scha cuma turut serta dlm contest walaupun scha tau Scha x kan menang...asal ayat sedih nie..huhu..
emosi terganggu...

ok lah lupakan kesedihan di hati..
kita teruskan dengan contest ni...




ni lah kawan dunia akhirat Scha iaitu diri sendiri..Scha sayang kawan Scha yang nie...korg paham2 la kan Scha sayang diri Scha n anggap diri Scha sebagai kawan Scha...tp x bermakna Scha x de kawan lah..


scha suka hang out dengan kawan2 scha..diorg memang best Scha sentiasa happy disisi diorg...
teringat pulak kenangan ketika gembira...
tapi x selalu sanagt jumpe sbb lain2 sekolah kan....kitorg jumpe bila cuti sekolah cam 2 ja...
pas 2 hang out kat ts...

yang nie waktu raya tahun 2011...

           ni waktu program Tribute 2 nature...

 ok korang yang kat atas yang gambar ramai2 ni kawan sekolah Scha...
Scha anggap sesiapa yang sudi kawan denagan Scha adalah kawan Scha...:)
ok sekarang kawan luar sekolah @ sekolah luar...
pic x bape jelas lah...
kenangan yang x dapat dilupakan main roller..ingt pandai lah main rupanya hahaha.....asyik jatuh ja...
tahan malu jalah...pape pon diorg best....

jemput minum...^_^

hahaha diorg baru lepas shopping kasut ....
bergadoh ngan org jual kasut 2 sbb x nak duit syiling..hahaha
sib baik org 2 nak p tukar...

last sekali kawan Scha yang korg mesti x percaya gila...

hahaha angan2 mat jenin tol Scha ni....
lantak lah diri Scha yang happy Scha kan...huhuhu
ala kawan angan2 apa salahnya kan...hehehehe
tah pape lah Scha nie...

ok lah penat Scha mengupdate contest nie...lau x menang x tau lah..hahaha x perlu mengharap kerana banyak lg yang lebih elok cantik bombastik lg diorg buat kan....
k lah bye selamat malam n terima kasih kerana sudi membaca...
sila tinggalkan comment anda ye....:)



22 October 2011

Tak Senang Duduk...



hmmm....
berbagai-bagai masalah manusia penah hadapi kan..ada yang tempuhi masalah dengan tenang dan ada yang tak...
Scha orang yang paling tak sukakan masalah tapi masalah selalu datang dekat Scha...
macam mana nak elekkan diri dari masalah  ek????
hmmmm....Scha lebih suka jadi diri  sendiri...kalau itu Scha macam tu lah Scha.....
dulu pemikiran kita mesti agak kebudak-budakan tapi bila umur dah semakin meningkat baru lah kita dapat berfikir rasional....apa yang tak boleh..apa yang boleh...waktu zaman budak-budak adalah zaman yang tak tau berfikir mana baik dan mana buruk....kalau tak percaya tunggu la bila umur dah meningkat tua....
entri Scha tak  berkaitan dengan siapa-siapa...Scha sentiasa berharap dijauhkan dari masalah...Scha dah tak larat nak tangani...ibarat Scha semakin lemah tidak bermaya......hmmm..
jagalah diri...jgn cari masalah atau timbulkan masalah...itulah prinsip Scha...

jauhi masalah

21 October 2011

tak nak baca pon tak pa!!

warr penat memfollow blog orang..(harap-harap follow blek)..:)hehehe
periksa dah nak habis tinggal 1 paper lagi fizik lepas bukak cuti sekolah...nak bebas dah haha
sebenarnya Scha ada cerita lain tapi x nak la cerita hari ni...esok-esok la ek...
ni la entri Scha paling pendek...tak nak baca pon tak pa lah..hahaha
mesti bosan kan..hahaha
Scha tgk pon bosan...
k la bye...selamat malam

19 October 2011

Hobby Scha...^_^

assalamualaiku....
hai korang...korang pe kabar???hehehhe...
tadi Scha kene pulun buat kerja sidang ridaksi sambil tu dengar lagu lah....nak tau Scha dengar lagu ape????
mesti lah super junior Scha...:)


hobby Scha dengar lagu kegemaran Scha....lagu kegemaran Scha kan dari kumpulan Super junior lah yang nie

video

comel kan diorang....hehehe bagi lelaki mesti lah tak kan...biar lah...:)

Super Junior 
No Other lyrics
[Siwon] Neo gateun saram tto eopseo juwireul dureobwado geujeo georeohdeongeol eodiseo channi
Neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun ma eum neo gatchi joheun seonmul
[Yesung] Neomu dahaeng iya aesseo neorel jikyeojul geu sarami baro naraseo eodiseo channi
Na gatchi haengbokhan nom na gatchi haengbokhan nom na gatchi unneun geureon choegoro haengbokhan nom

[Ryeowook] Neoui ttatteuthan geu soni chagapge, chagapge shikeo isseul ttae

Neoui ganghaetdeon geu maeumi nal karopge sangcheo badasseul ttae
[Donghae] Naega jaba julge anajulge salmyeoshi, geugeoseuro jakeun iroman dwendamyeon johgesseo
Eonjena deo maneun geol haejugo shipeun nae mam neon da mollado dwae

[Kyuhyun] Gaseumi sorichyeo marhae jayuro-un nae yeonghon

Eonjena cheo-eumui imaeum euro neoreul saranghae georeo watdeon shiganboda nameun nari deo manha

[Heechul] Neo gateun saram tto eopseo juwireul dureobwado geujeo georeohdeongeol eodiseo channi

Neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun ma eum neo gatchi joheun seonmul
[Eunhyuk] Neomu dahaeng iya aesseo neorel jikyeojul geu sarami baro naraseo eodiseo channi
Na gatchi haengbokhan nom na gatchi haengbokhan nom na gatchi unneun geureon choegoro haengbokhan nom

[Yesung] Naui ganan haetdeon maeumi nunbushige jeomjeom byeonhaegal ttae
Jakeun yokshimdeuri deoneun neomchiji anhge nae mamui geureut keojyeogalttae
[Sungmin] Argo isseo geu modeun iyuneun bunmyeonghi nega isseo ju-eotdaneun geot geu, geot ttak hana ppun
Eonjena gamsahae naega mankeum geuri jalhal su iggenni yeah

[Leeteuk] Gaseumi sorichyeo marhae jayuro-un nae yeonghon

Eonjena cheo-eumui imaeum euro neoreul saranghae georeo watdeon shiganboda nameun nari deo manha

[Ryeowook] Neo gateun saram tto eopseo juwireul dureobwado geujeo georeohdeongeol eodiseo channi

Neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun ma eum neo gatchi joheun seonmul
[Heechul] Neomu dahaeng iya aesseo neorel jikyeojul geu sarami baro naraseo eodiseo channi
Na gatchi haengbokhan nom na gatchi haengbokhan nom na gatchi unneun geureon choegoro haengbokhan nom

[Eunhyuk] Itjanha jogeum aju jogeum na sujupjiman neon molla sokeun taeyangboda tteugeoweo nae mam jom arajweo

TV show-e na oneun girl deureun mudae-eseo bichi nandedo neon eonjena nunbushyeo ([Shindong] naega michyeo michyeo baby)
Saranghandan neoui mare sesangeuk da gajin nan You & I, look so fine neo gateun saram isseulkka
[Shindong] Saranghae oh, negeneun ojik neoppun iran geol babo gateun na-egeneun jeonburaneungeol arajweo

[Kyuhyun] Gateun gireul georeo wasseo urin seoro dalpagago itjanha nolla-ul ppuniya goma-ul ppuniya saranghal ppuniya


[Sungmin] Neo gateun saram tto eopseo juwireul dureobwado geujeo georeohdeongeol eodiseo channi

Neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun ma eum neo gatchi joheun seonmul
[Siwon] Neomu dahaeng iya aesseo neorel jikyeojul geu sarami baro naraseo eodiseo channi
Na gatchi haengbokhan nom na gatchi haengbokhan nom na gatchi unneun geureon choegoro haengbokhan nom
[Ryeowook] Neo gateun saram tto eobseo


kyuhyun
 sungmin
leeteuk
yesung
siwon
heecul
donghae
kibum
ryewook
eunhyuk
zhou mi
henry
shindong
hankyung
kangin

hahaha pilih la mane2 yang korang bekenana....dalam mimpi lah hehehe...spe yang tak nak tak kisah pon.....spe yang ske follow blog Scha...
love my reader....bye...





17 October 2011

malam yang sepi

malam  ni sangat membosankan...hmmm
dah la dengan hujan sejuk....tapi Scha bersukur sebab hujan daripada panas kan....
malam nie bosan sangat.. nak baca buku pon tak ada mood.....esok exam bahasa engglish..huhu....
hmmm...
scha bukan ada cerita pon sebenarnya....saja nak menyemak tulis benda yang takk penting...korang pon mesti bosan...hmmm x pa lah....scha wat apa yang Scha suka ja...yang penting Scha tak suka kacau orang....

k lah korang entri yang membosankan nie habis sampai sini ja...
bye....

15 October 2011

Tak Sanggup Lagi Dah.....huhu

waaaaa....
korang peperiksaan akhir tahun yang Scha sedang lalui sekarang ni lambat lagi nak habis....
31 hari bulan akhir bulan 10 baru habis....waaaaa
Scha tak sanggup dah...huhuhu
Blog Scha pon da jadi bosan la bila tak bukak....tapi Scha nie degil bukak jugak.....
sedih la lau Blog Scha jadi macam rumah yang ditinggalkan walaupun tak lama kan...hehe
Scha risau sangat periksa kali ni...Scha buat yang terbaik tapi Scha x mangharap yang lebih....
bila lah periksa nak habis...dah tak sabar nak merdeka untuk tahun ni lah....
tahun depan tak dapat nak merdeka....huhuhuhuhu....tadi pon scha baru lepas menghafal karangan punye format...panjang kot....hahaha tapi Scha gagah hafal deme markah periksa yang elok...
Scha tak de lah pandai macam kawan-kawan Scha...Scha cume usaha n cuba yang terbaik...huhu...Scha x sabar nak tengok cerita-cerita korea yang Scha suka tengok....sekarang ni nak tengok tv kene tahan lau tak melekat depan tv..waaaaaa


korang Scha nak tnye..nufnang tu ape????Scha tgk kat blog orang ada n cantik Scha cuba tapi x jadi Scha tak faham....



hmmm...?????

nukilan Scha




suju...^_^

Blog Scha

assalamualaikum.....
korang....Scha buntu la...blog Scha cantik ke??? Scha x puas hati la ngan blog Scha...Scha pon x tau kenapa Scha x puas ngan blog Scha..Scha perlukan komen korang untuk blog Scha...Scha tgk blogger lain punye blog cantik2, cute, geram lah....Scha pon nak wat cam diorang tp Scha x pandai.....:( scha akan berusaha lepas periksa nnti.....


sesiapa nak bantu Scha????

tolong komen ya!!!
komen korang sngt-sangat Scha perlukan....
terima kasih....



iklhas dari
Schaza

10 October 2011

kenapa!!!

assalamualaikum....
disini Scha tak gembira sebabnya....Scha tak tahu macam mana nak send emel so Scha pon tnye lah orang tetepi hampa....
dah la kerja itu nak cepat Scha dah la lambat hantar sebab scha kan duduk kampung kan 4 hari internet tak ada...nasib baik Scha tak kene dengan madam tadi kalau tak tak tahu la pe nasib Scha.....errmmm...
pas nie malas nak mintak tolong orang dah......



kawan-kawan Scha sayang korang...

haa...
lepas nie Scha x on blog dgn facebook tau sebab esok start exam...
kali nie Scha nak focus sungguh-sungguh ....
doakan Scha ek....^_^
bye korang....


semoga berjaya...


ikhlas dari Schabiela....

09 October 2011

Teringin lah pulak....^_^

hai kawan-kawan...:)
4 hari Scha pergi Hospital Raja Permaisuri Bainon....nak tau tak....Scha tgk  dekat atas bahu nurse-nurse kan ada warna hijau, biru, merah n putih...mak cik Scha tnye jururawat 2 dia cakap warna yang dekat bahu nurse 2 menunjukkan semesta yang diorang tengah belajar so yang sekarang ni diorang practikal lah....doktor-doktor plak ramai comel-comel belaka...
so apa yang nak dikaitkan dengan tajuk Scha ni...Scha teringin la pulak nak jadi doktor....macam ni

 hiasan semata-mata....

tetapi kan Scha takut ...:(
korang doakan lah Scha ek supaya Scha dapat jadi doktor...
selamani Scha tak tau cita-cita Scha...
skng Scha dah jumpe...:)


ok la korang Scha nak siapkan kerja sekolah Scha pulak dah puas update blog...
bye..



ikhlas dr Scha...:)

Tiba-Tiba!!

assalamualaikum,
korang dah bape hari Scha tak update post baru minggu lepas belambak cerita tapi tak sempat nak kongsi dengan korang...nie pon Scha baru balik dari kampung kerja sekolah 1 pon tak buat....hadoi
hari khamis lepas Scha terkejut sangat sebab....
ulang tayang.....
hehe
ok camni hari khamis lepas bersamaan 6.10.2011 ada la seorang tak tau nak pnggil apa la abang kot...abang kerani kat sekolah...dia tiba-tiba pnggil nama penuh Scha dia suh pergi pejabat bawak beg...
Scha terkejut la kenapa Scha kene pergi pejabat????Scha buat salah ape????kawan-kawan pulak takutkan Scha tambah-tambah budak lelaki....Scha nak menangis dah...lepas 2 Scha pergi la pejabat ditemani Linda....dia tenangkan la Scha...lepas 2 Scha nampak abah Scha...Scha tnye la kenapa???Abah Scha cakap opah sakit masuk hospital....so lega la Scha..Scha dok sekolah tak lame lah kan...hahahaha
lepas 2 Scha kemas-kemas pakaian nak balik kampung sementara mak budak-budak  yang mak Scha mengasuh datang ambik...lepas 2 kitorang pon bertolak lah terus pergi hospital....
kitorang sampai awal tapi tak boleh masuk sebab ada time je boleh masuk kitorang kene tunggu sampai pukul 5 petang baru boleh masuk...boleh dikatakan Scha kat kampung 4 hari la....kat kampung tak ada internet 2 yang tak boleh bukak blog....



ni lah hospital Raja Permaisuri Bainon...

byk lagi cerita sebenarnya tp tajuk lain la nnti Scha update lain...
bye korang....




ikhlas dari Scha

04 October 2011

sentiasa buat Scha tersenyum, ketawa dan gembira...^_^

Assalamualaikum...
hai kawan-kawan...
mood ceria....
hari ni seperti yang dah tertera di tajuk cerita Scha...
korang mesi tertanya-tanya kan ape la yang membuatkan Scha nie tersenyum, ketawa dan gembira ek??
hehehe..
nak tau ke???bole tnye plak Scha nie kan...
(cube menjadi penulis yang ceria la pulak) hehe...
ok now lets start my story...
benda yang membuatkan Scha sentiasa gembira ialah Scha ske tengok persembahan Super Junior dekat youtube...so Scha cari la kesilapan diorang masa tengah perfome.....macam-macam telatah diorang....macam ni la Scha mencari kegembiraan....^_^...
lau x percaya tgk video nie....x pon pergi je kat youtube nni jumpe lah....









video


mesti korang dah terhiburkan...kalau x terhibur x au la Scha nak cakap...mybe lau x terhibur sebab korang x minat kot kan...its ok...Scha x kisah...Scha gagah au tulis nie sepatunye Scha lebih baik buat kerja sekolah tapi Scha x nak membosankan blog Scha, Scha cari la jugak benda nak d buat cerita...jadi la nie kan...hehehe ok lah thanks sebab sudi baca blog Scha yang x seberapa ni ek...
jumpe lagi di lain hari...
bye...






ikhlas dari SchaBiela....

03 October 2011

Homework!!

warrrggg...
skng da pkul 10 mlm keje skolah x siap g essay x siap g...
td mak lang ngan pak lang scha datang 2 yg x wat keje skolah 2....
sat g lau wat waktu org dtg ape plak kn...x sdp la...
hadoi letih la...scha da penat da ngantok...
tp kene siapkn jugak essay madam.....
lau x mampus la scha nnti kene ketuk kepala....
semangat nie tulis...drpd tulis nie baik siapkn essay kn..
hehehe......
k la scha tulis pendek je hari nie...scha lau tdo lmbt esk kat skolh mula la ngantok....
tp tepaksa gak...
haiyo esk kene dtg awl plak ad rokol.....
lg 1 hal....


bye2 sume...
tme kasih...
ikhlas dari scha....